e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Η εικαστική έκθεση Μπάρλου του "Αληθώς" στο "GEO" της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής"

Σήμερα, 27.6.2021, στο περιοδικό GEO της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, γίνεται αναφορά στη νέα δράση του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ, δηλαδή στην έκθεση εικαστικών του Χρήστου Μπάρλου. Ευχαριστούμε τους συντελεστές του περιοδικού για την εξαιρετική τιμή και την προτίμηση!

Κυριακή Αγίων Πάντων 2021 στην Παναγούλα εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πάντων, 27ης Ιουνίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, ιερουργούντος του Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και ψαλλόντων των κ.κ. Σταματίου Ζούλα και Σπυρίδωνος Σαρατσένου. Ο κ. Ζούλας ομίλησε περί Αγιότητος προς τους ευάριθμους εκκλησιασθέντες.

Ο Ιταλίας Πολύκαρπος στο Συνέδριο "Παροικιακός Ελληνισμός καί Ελληνική Επανάσταση" (Βενετία, 25-27.6.2021)

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ἰταλίας κ. Πολύκαρπος δέχθηκε τό ἑσπέρας τῆς Πέμπτης 24ης Ἰουνίου στό γραφεῖο του τό Γενικό Γραμματέα Ἀπόδημου Ἑλληνισμοῦ καί Δημόσιας Διπλωματίας τοῦ ΥΠΕΞ ἐξοχ. καθ. κ. Ἰωάννη Χρυσουλάκη, ὁ ὁποῖος εὑρέθη στήν Βενετία στά πλαίσια τοῦ Διεθνοῦς Ἐπιστημονικοῦ Συνεδρίου: ”Παροικιακός Ἑλληνισμός καί Ἑλληνική Ἐπανάσταση” (25-27 Ἰουνίου 2021) πού διοργάνωσε τό Ἑλληνικό Ἰνστιτοῦτο Βυζαντινῶν καί Μεταβυζαντινῶν Σπουδῶν Βενετίας (πρώην Φραγγίνειον Ἑλληνομουσεῖον), στήν Sala del Capitolo  τῆς μεγαλωνύμου καί παλαιφάτου Κοινότητος τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων Βενετίας, στό ἱστορικό καί μοναδικό Campo dei Greci τῆς Γαληνοτάτης. Ἡ συνάντηση διεξήχθη σέ πολύ ἐγκάρδιο κλῖμα καί ὁ κ. Γενικός Γραμματεύς ὑποσχέθηκε κάθε δυνατή συμπαράσταση τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας πρός τούς ἐν Βενετίᾳ ἑδρεύοντες θεσμούς τοῦ Γένους, ἢτοι τήν Ἱερά Μητρόπολη Ἰταλίας, τήν Ἑλληνορθόδοξη Κοινότητα καί τό Ἑλληνικό Ἰνστιτοῦτο. 

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στην κατοικία του αποθανόντος Πρώτου Προέδρου της Ζάμπιας Κenneth Kaunda

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27.6.2021, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Λουσάκα, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ, επισκέφτηκε την κατοικία του αποθανόντος Πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ζάμπιας Κenneth Kaunda, όπου αμφότεροι υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητήριων.

Εορτή Αγ. Πάντων 2021 στον φερώνυμο Ναό πόλεως Κερκύρας, με Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγ. Τραπέζης [video-photos]

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 27 Ιουνίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε και την ακολουθία επί διασαλεύσει της αγίας Τραπέζης του ιερού ναού, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισής του και την εύρεση μπροστά στην παλαιά αγία τράπεζα μαρμάρινου ανάγλυφου δικέφαλου αετού, μοναδικού θέματος στην Ελλάδα.
Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι οι άγιοι μας διδάσκουν την ανάγκη για ομολογία πίστεως σε καιρούς συγχύσεως, όπου δεν βλέπουμε ότι έχουν κλονιστεί οι ανθρώπινες σχέσεις, ο άνθρωπος δεν συζητά με τον συνάνθρωπό του, ενώ κι εμείς οι χριστιανοί ασχολούμαστε με ζητήματα ήσσονος σημασίας, παραβλέποντας τις μεγάλες αλλαγές που γέννησαν έναν κόσμο χωρίς αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον. Οι άγιοι μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει φόβος ούτε για τον θάνατο σε όποιον βάζει την πίστη στον Χριστό πιο πάνω από τα ανθρώπινα.

Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν των Αγ. Πάντων 2021 στον Ναό Αγ. Νικολάου Μόλου Ζακύνθου [video-photos]

Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27.6.2021, σήμερα και πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Νικολάου του Μόλου πόλεως Ζακύνθου, υπαγόμενος στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού. Εκεί διασώζεται η λειτουργική ανάμνηση του αλησμόνητου Ναού των Αγίων Πάντων, ο οποίος βρισκόταν εκεί κοντά και αφανίσθηκε από προσώπου γης κατά τη φοβερή Σεισμοπυρκαγιά του 1953.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χθες στην Κουμαριώτισσα Βοσπόρου, σήμερα στον Πατριαρχικό Ναό [photos]


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου.

Κυριακή Αγ. Πάντων 2021 ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στον Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού


Σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ευρισκόμενος ακόμη στην Αθήνα, μεταξύ την οδυνηρή εμπειρία του στο Συνοδικό Δικαστήριο, απ' όπου εξήλθε σώος και αβλαβής, επέλεξε να εκκλησιασθεί συμπροσευχόμενος και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων, στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. 

Κυριακή Αγίων Πάντων 2021 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27η Ιουνίου 2021, εγένοντο ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. 
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.