e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σοκ: Επίθεση με βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Όλοι τους στο νοσοκομείο - Μεταξύ αυτών και ο Ζακύνθου

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, έξι Μητροπολίτες και ο φρουρός της Μονής Πετράκη, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ιερέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας και Δρυϊνουπόλεως.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: