e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών εξ Αλεξανδρείας στο Φανάρι για την εισπήδηση των Ρώσων στην Αφρική

Τριμελής εξ Αρχιερέων Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, το Φανάρι προκειμένου να επιδώσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Γράμμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, δια του οποίου ενημερώνεται επισήμως το Σεπτό Κέντρο για «τὴν ἐπιπεσοῦσαν «λοιμικὴν» σύγχυσιν εἰς «τὰ ἐξ ἡμῶν ἐν Χριστῷ γεννηθέντα τέκνα», τούς πιστοὺς Ἀφρικανούς, συνεπείᾳ τῶν ἐμφανῶν καὶ ἀφανῶν δράσεων ἐντεταλμένων προσώπων τῆς Ρωσσικῆς Ἐκκλησίας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε τους ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριο, Ζάμπιας κ. Ιωάννη και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο, με τους οποίους είχε μακρά συνεργασία, για το θέμα που έχει ανακύψει με την ίδρυση Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική την οποία ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Μόσχας ως «αντίποινα» για την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: