e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Σταυροπροσκυνήσεως 2022 στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

«Χριστέ ο Θεός ημών, ο την εκούσιον σταύρωσιν εις κοινήν εξανάστασιν του γένους των ανθρώπων καταδεξάμενος… μή παρίδης ημάς κινδυνεύοντας, και πάλιν την από σού διάστασιν, αλλ’ οικτείρησον, μόνε μακρόθυμε…». Εκ του Δοξαστικού του Μ. Εσπερινού της Σταυροπροσκυνήσεως.

Εν επιγνώσει, λοιπόν, της κρισιμότητος των σημείων των καιρών μας, προσκυνήσαμε και αύθις επ’ εκκλησίας τον Τίμιον Σταυρόν του Χριστού, μεσούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εξαιτησάμενοι τό έλεος και την μακροθυμίαν Του. Η Α.Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, εχοροστάτησε κατά τε τον Εσπερινόν της παραμονής, 26ης Μαρτίου, ετέλεσε δε την Θείαν Λειτουργίαν της σήμερον Κυριακής, Γ’ Νηστειών, εν τω Ι. Ναώ της Παναγίας Πριγκήπου εν μέσω πλείστων πιστών, ομιλήσας δια την σημασίαν της απαρνήσεως του εαυτού μας εις τον νυν καιρόν!

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022
















Δεν υπάρχουν σχόλια: