e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η "Βαρθαλαμιώτισσα" εγκαταστάθηκε για προσκύνημα στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου

Σήμερα το εσπέρας, 7η Σεπτεμβρίου 2022, παραμονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου μια σπιτική Εικόνα της Παναγίας, η οποία φέρει επιγεγραμμένη την προσωνυμία "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCA"

Το θεομητορικό αυτό εικόνισμα φυλάσσεται ως τιμαλφές της λαϊκής πίστης των συντοπιτών μας στο εικονοστάσι μιας καλής Οικογένειας της περιοχής, μέσα σε παλαιό ιδιότυπο ναόσχημο κιβώτιο. 

Με πολλή καλοσύνη δέχθηκαν οι κάτοχοι να μεταφερθεί το ιερό αυτό θησαύρισμά τους στον Ναό μας για προσκύνημα επί πενθήμερον, δηλαδή έως και την θεία Λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής, 11ης Σεπτεμβρίου.

Μόλις έφθασε η "Βαρθαλαμιώτισσα" στον Ναό μας, οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας το γεγονός και -μετά την εγκατάστασή Της- εψάλη μικρή Παράκληση προς τη Χάρη Της, ενώ παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι οι γείτονες.

Αύριο το πρωί, θα έχουν την ευκαιρία οι επιθυμούντες να Την προσκυνήσουν, κατά την διάρκεια του Ιερατικού Συλλείτουργου που θα τελεσθεί, στον ανωτέρω Ναό, επί τη εορτή των θεομητορικών Γενεθλίων!  


Δεν υπάρχουν σχόλια: