e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη στο Φανάρι του Πρέσβη Rashad Hussain, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου 2022, ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Rashad Hussain, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας. 

Ο Πρέσβης Hussain συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τον Εξοχ. κ. Πρέσβη συνόδευαν η Ευγεν. κ. Joanna Wulfsberg και ο Εντιμ. κ. Michael Dozler, από την υπηρεσία Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, καθώς και η Ευγεν. κ. Audrey Stevens και ο Εντιμ. κ. Batu Kinayyigit, στελέχη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Πόλη, ενώ από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας παρέστη ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου. 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο



Δεν υπάρχουν σχόλια: