e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Με Νυκτολειτουργία τιμήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος στη Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου εν Ζακύνθω


Με μια από τις καθιερωμένες κατανυκτικές Νυκτολειτουργίες της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, στην πόλη του Τζάντε, τιμήθηκε η ανακομιδή του σεπτού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, κατά τις πρώτες ώρες της σήμερον, 20ής Οκτωβρίου 2022. Ιερούργησε ο π. Παναγιώτης Παράσχης.
    Σημειωτέον ότι η σειρά των Νυκτολειτουργιών στη Μονή του Αγίου Διονυσίου άρχεται κατ' έτος από την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και αφορά σε κοσμαγάπητους Αγίους του χειμώνα, όπως -εν προκειμένω- του Οσίου Προστάτου των Κεφαλλήνων και πάντων ημών.










Δεν υπάρχουν σχόλια: