e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία στην περιώνυμη Μονή Αγ. Γεωργίου Καΐρου

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ευρισκόμενος υπηρεσιακώς στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Κατά την ομιλία του προς τους εξ Ελλάδος, Ρουμανίας και Αιγύπτου συμπροσευχομένους προσκυνητές ανεφέρθη στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, ως και στην ακλόνητη πίστη και τη θυσιαστική πρωθιεραρχική διακονία του εορταζομένου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ενώ επήνεσε την κατά την τελευταία τριετία εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη κτισμάτων της περιωνύμου Μονής, της επικαλουμένης και «Ροτόντας της Ανατολής», από τον άοκνο και ρέκτη Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Αλαζράϊ, με την συμπαράσταση των λοιπών πατέρων της Αδελφότητος. Τον Σεβασμιώτατο αντιφώνησε με περισσή ευγένεια ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε πλούσια δοχή των πιστών στο παρακείμενο περικαλλές Ηγουμενείο.

Αργότερα, ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον π.Δαμασκηνό, μετέβη προσκυνηματικώς στο ιερό σέβασμα της «Φυγής εις Αίγυπτον», στο εντός της Μονής ιερό χώρο όπου κατά την παράδοση βρήκε καταφυγή κατά τον διωγμό του Ηρώδη η Αγία Οικογένεια και βρίσκεται εκεί το φρέαρ απ’  όπου αντλούσε νερό η Θεοτόκος.













Δεν υπάρχουν σχόλια: