e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ

Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, ανταποδίδοντας την προ μηνός επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κ. Μαλλικούρτη καλή δύναμη στα ευθυνοφόρα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Ομογένειας της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Εξάλλου, εκτίμησε ότι ο Γενικός Πρόξενος, στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στο Σύδνεϋ, έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα και έχει καταφέρει να θεωρείται μέλος της Ομογένειας, γεγονός που θα του επιτρέψει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Μαλλικούρτης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο με εξίσου θερμούς λόγους, σημειώνοντας τη δυναμική παρουσία του στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των μερών για στενή συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: