e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιά 2003 στο Καστέλλι Πεδιάδος Κρήτης

Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη κατά το έθος στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργίας. Η ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο κεντρικός ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. 

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο εφημέριος του Ναού, Πρωτ. Γεώργιος Μαραυγάκης, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης. 

Αναγνώστηκε το Πατριαρχικό Μήνυμα και προ της απολύσεως ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι, τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, ενώ στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ανέγνωσε την ευχή για την ευλόγηση της αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης απηύθυνε σε όλους εόρτιες ευχές, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: