e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Πέρθη Αυστραλίας: Θεοφάνια 2023 στον Ναό Αγίου Νεκταρίου

Η εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε το πρωί της Παρασκευής, 6 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο προάστιο Dianella της Πέρθης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ενώ στη συνέχεια τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της ημέρας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα για την εορτή των Θεοφανείων, εστιάζοντας συγκεκριμένα στο εδάφιο: «Οὗτος ἐστίν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα»» (Ματθαίος 3:17).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους την πατρική αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε επίσης στον εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Αθανασίου κάθε άνωθεν ευλογία για την επικείμενη ονομαστική του εορτή, στις 7 Ιανουαρίου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε στους πιστούς ότι η φετινή τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιηθεί στον κόλπο Matilda, απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 μ.μ..

Περισσότερες φωτογραφίες:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: