e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Νύχτα Χριστουγέννων των Σλάβων στη Μητρόπολη Ζάμπιας, 7.1.2023

7.1.2023. Η οικογένεια των ορθοδόξων εόρτασε όπως κάθε χρόνο μαζί Χριστούγεννα, με το ιουλιανό ημερολόγιο. Σέρβοι, Ρώσοι και Ουκρανοί μαζί στο παρεκκλήσι της ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.
    Στην ομιλία του ο Μητροπολης Ζάμπιας μετέφερε της ευχές του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας του Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄. Αναφέρθηκε επίσης στο μυστήριο της ενανθρώπησεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει τους ηγέτες του κόσμου να γίνει πραγματικότητα η ευχή των αγγέλων "Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία."
    Ευλόγησε τα παραδοσιακά Χριστόψωμα για την κάθε κοινότητα και ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στην επισκοπική κατοικία.











Δεν υπάρχουν σχόλια: