e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Παρασκευή των Ψυχών μνημονεύοντας τους Κεκοιμημένους

Κατανυκτικό δειλινό της Παρασκευής των Ψυχών, 17ης Φεβρουαρίου 2023, μνημονεύοντας τους προσφιλέστατους και αλησμόνητους Κεκοιμημένους μας, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 
     Πλήθος Ενοριτών, κάποιοι με βουρκωμένα μάτια, προσήλθαν στον ηλιόλουστο Ναό μας, ούτως  ώστε να προσκομίσουν τα καθιερωμένα πρόσφορά τους και τα κόλλυβα εις μνήμην όλων των φευγάτων Αγαπημένων τους: Προπατόρων, γονέων, συζύγων, τέκνων, αδελφών, συγγενών, φίλων, μα και εχθρών τους. Όλων εκείνων -όπως είπε στην ομιλία του ο Εφημέριος- οι οποίοι αποτελούν τις ρίζες του Δέντρου της προσωπικής Ζωής του καθενός μας και τώρα, από την άλλη Όχθη, αναμένουν εναγωνίως όλους εμάς, να τους προσφέρουμε πότε-πότε μια κάποια ανάψυξη, δηλαδή -διά της μνημονεύσεως- ανακουφιστική δρόσο (επι)κοινωνίας































Δεν υπάρχουν σχόλια: