e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Φανάρι: Πατριαρχική χοροστασία στο Μέγα Απόδειπνο της Καθαράς Τρίτης

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επέστρεψε την Καθαρά Τρίτη από την γενέτειρά του Ίμβρο, όπου μετέβη για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αυταδέλφης του Ζαχαρώς Αναστασιάδου, το οποίο τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Μοσχονησίων κ. Κυρίλλου και Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και πλήθους πιστών.

Κατά την παραμονή του στην Ίμβρο ο Πατριάρχης εκκλησιάστηκε κατά τον εσπερινό της 25ης Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ την επομένη χοροστάτησε και απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κατά τον Α’ Κατανυκτικό εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου. 

Το μεσημέρι της Καθαράς Τρίτης δέχθηκε τους εν τη Πόλει Αρχιερείς του Θρόνου, με τους οποίους αντάλλαξε αδελφικές ευχές σε αμοιβαία συγχώρηση, με την ευκαιρία της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. 

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. 

Χθές, Καθαρά Δευτέρα, χοροστάτησε ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, όπως και κατά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Τυρινής. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο
















Δεν υπάρχουν σχόλια: