e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Πρωί εορτής της Θείας Αναλήψεως, 25 Μαΐου 2023, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό πόλεως Ζακύνθου, τελέσθηκε Αρχιερατική Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, ο οποίος μάλιστα ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα. 
        Στο ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ απουσίαζε στην Αθήνα για λόγους υγείας μελών της οικογενείας του.
        Μετά την απόλυση, ακολούθησαν κεράσματα σε παρακείμενο εστιατόριο για όλους: Κληρικούς, ιεροψάλτες, πιστούς. 
        Το απόγευμα -κατά το έθος- η Φιλαρμονική του Δήμου απέδωσε λαοφιλή μέλη, τέρποντας ευφρόσυνα τους πανηγυριστές.
        Ο οικείος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως, ρέκτης του ωραίου και δάσκαλος της εκκλησιαστικής ευπρέπειας, είχε φροντίσει όλα να είναι άψογα!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Παπαδάτος και Νυχθημερόν]






























Δεν υπάρχουν σχόλια: