e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Αχρίδος Στέφανος προς Οικουμενικό Πατριάρχη: Με υπομονή και ταπεινά περιμένουμε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας


Παναγιώτατε,

Στην ταπεινοφροσύνη πλούσιος, στην αγάπη πλουσιοπάροχος, στην καρδιά αγαθός, στην συγχώρηση ταχύς, στην δωροδοσία δίκαιος, εν Χριστώ σεβαστέ Αρχιεράρχα της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και φίλτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα κ.κ. Βαρθολομαίε, δεν κρύβοντας και λειτουργικώς γευόμενοι τους καρπούς της καθολικότητας, αγκαλιάζουμε την Παναγιότητά Σας και Σας χαιρετίζουμε από τη θεόσωστη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Ταπεινότατε και φίλτατε αρχιποιμένα και φιλόθεε Προκαθήμενε της πρωτόθρονης Μητέρας Εκκλησίας, με χάρη προικισμένε Πατριάρχα της μαρτυρικώς αγιασμένης καθέδρας της Κωνσταντινουπόλεως, επιτρέψτε μου την ημέρα του ουρανίου Σας προστάτη, του αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προσωπικά και στο όνομα της Τοπικής μας Εκκλησίας, να Σας συγχαρώ για τα ονομαστήριά Σας και χαίροντας μαζί Σας να Σας ευχηθώ παντοτινή σκέπη από τον ουράνιό Σας προστάτη, νηφαλιότητα του πνεύματος, ισχυρότητα της θέλησης, παρηγοριά και στήριξη από την Θεοτόκο, πολλή υγεία και μακρότητα ζωής.

Παναγιώτατε, συγχαίροντάς Σας για τα ονομαστήριά Σας, επιτρέψτε μου να Σας ξαναευχηθώ ειρηνική πατριαρχία στο θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από το οποίο με υπομονή και ταπεινά περιμένουμε την πολυαναμενόμενη χαροποιό είδηση, τον Τόμο για την Τοπική μας Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πάντοτε εγκάρδια προσευχόμενοι για την υγεία Σας ενώπιον του Θρόνου της αδιαιρέτου Τριάδος, ασπάζομαι την αγία Σας δεξιά.

Ο εν Χριστώ αδελφός Σας,

Ο Αρχιεπίσκοπος

και Πρώτης Ιουστινιανής

Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια: