e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Παναγούλα Βανάτου: Πάνδημη Ευχαριστιακή Σύναξη για την Κοίμηση της Θεοτόκου


Πρωί Δεκαπενταύγουστου 2023, στον πανηγυρίζοντα περίοπτο και περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τιμώντας την Κοίμηση της Θεομήτορος και την υπερφυή Μετάστασή Της στους Ουρανούς. 
    Εκατοντάδες προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, αλλά και ξενιτεμένοι εντόπιοι κατέκλυσαν από νωρίς τον ολάνθιστο Ναό. Όλοι κατέθεταν εν κατανύξει βαθεία τα φιόρα της δεήσεώς τους τόσο στην γλυκύτατη και μεγαλομάτα Εικόνα της Παναγούλας, όσο και στον Επιτάφιό Της. 
    Στην εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη συλλειτούργησαν ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Μποζίκης, και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Ο π. Παναγιώτης, προσφωνώντας τον π. Νικόλαο, τον τίμησε με επιστήθιο σταυρό, τιμής και αγάπης και σεβασμού ένεκεν. Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά και ομίλησε δι' ολίγων περί της σημασίας της Θεομήτορος στη ζωή των πιστών.
    Έψαλαν, κατά το ιδιάζον ζακύνθιο μουσικό ύφος, τέρποντας ευφρόσυνα τους πιστούς, οι καλλιφωνότατοι Ιεροψάλτες κ.κ. Παναγιώτης Κάνδηλας, Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Καραβάνης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης.
    Στην ώρα του Κοινωνικού οι πλείστοι των πιστών προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής, μεταλαμβάνοντας σεβαστικά Σώματος και Αίματος Χριστού!
        Μέσα στο εκκλησίασμα ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος αργότερα επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη του "Αληθώς", ξεναγήθηκε στον χώρο και στην έκθεση ζωγραφικής που λειτουργεί εκεί.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: