e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Ο Πρόεδρος Zelenskiy συναντήθηκε με τον Γέροντα Χαλκηδόνος [video-photos]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος έφτασε στη χώρα. 

 Ο Αρχηγός του Κράτους σημείωσε ότι η επίσκεψη του Μητροπολίτη ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά τη διάρκεια του πλήρους πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία. "Εκτιμώ πολύ τον διάλογο που συνεχίσαμε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Τουρκία. Ήταν πολύ σημαντικός", τόνισε ο Volodymyr Zelenskiy. Ο Πρόεδρος μετέφερε πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ουκρανία. 

 Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας Εμμανουήλ μετέφερε στον Αρχηγό του Κράτους τους καλύτερους χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου. "Σας υποστηρίζουμε σθεναρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μπορείτε να είστε σίγουροι για την υποστήριξή μας και ό,τι μπορούμε θα κάνουμε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου", είπε. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας δόθηκε προσοχή στην πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, στη συζήτηση της Ουκρανικής Φόρμουλας Ειρήνης και στο θέμα της επιστροφής των παιδιών που απελάθηκαν παράνομα από τη χώρα μας.

Πηγή: Προεδρία της Ουκρανίας





Δεν υπάρχουν σχόλια: