e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Γ. Κώτσηρας: «Η ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου»


Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κώτσηρας ανέφερε: «Με αίσθηση ευγνωμοσύνης συμμετείχα στην κατανυκτική, μεγαλοπρεπή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μια μοναδική εμπειρία που συγκινεί κάθε χρόνο τους ορθόδοξους χριστιανούς ανά την υφήλιο».

«Επίσης, είχα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, έναν θρησκευτικό ηγέτη με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία», επισημαίνει και προσθέτει: «Η ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Κατακλείοντας ο κ. Κώτσηρας αναφέρει ότι ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο «για το ανεκτίμητο έργο του υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, την πολυσχιδή κοινωνική του προσφορά και τις δράσεις του για την καλλιέργεια του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί, στο Γενικό Προξενείο, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, με τους οποίους συζητήσε θέματα που απασχολούν την Ομογένεια στην Πόλη.

Την Τετάρτη παρέστη στη δεξίωση που παρετέθη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομογενείας, στην παλαιά Αστική Σχολή Γαλατά, όπου παρακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα «Duo Violins», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: