e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Εσπερινή θεία Λειτουργία για τον Όσιο Ιάκωβο τον "Με συγχωρείτε"


Εσπέρας 22ας Νοεμβρίου 2023, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, του επονομαζομένου "Με Συγχωρείτε", στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, για βραδινή Θεία Λειτουργία. 
        Εξαιτίας της καταρρακτώδους και ακατάπαυστης βροχής, ελάχιστοι πιστοί κατόρθωσαν να φθάσουν προς εκκλησιασμόν. 
        Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από το ψαλτήρι, με θεοπρεπείς μελωδίες, οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, διαπρεπής θεολόγος, ομίλησε εμπνευσμένα για τον τιμώμενο νέο Άγιο της Ορθοδοξίας, τον εξόχως θεοδίδακτο και λαοφίλητο. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης.
        Η βροχερή, πλην όμως κατανυκτική βραδιά, έκλεισε με Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε η Οικογένεια Ιωάννας και Διονυσίου Μούσουρα. 
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: