e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία 2023, με τιμητικές διακρίσεις νεαρών αθλητών [60 photos]


Πρωί της εορτής των Χριστουγέννων, Κυριακής 25ης Δεκεμβρίου 2022, στον λαμπροφορεμένο Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της κοσμοχαρμόσυνης εορτής. Ευάριθμοι πιστοί εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
        Από τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, αναγνώστηκε καθηκόντως το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.         
        Το ιεροψαλτικό διακόνημα έφεραν σε αίσιο πέρας, κατά το ζακύνθιο ιδίωμα της μουσικής, οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.
        Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, έγινε απονομή Τιμητικών Διακρίσεων εκ μέρους του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", σε τέσσερις νέους του Βανάτου, οι οποίοι επιδίδονται σοβαρά στο Καράτε: α) η Αγγελική Κόκλα, θυγατέρα του Σπυρίδωνος και της Ειρήνης, η οποία μάλιστα πρόσφατα κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου Νεανίδων (Καζακστάν, Αύγουστος 2023) και β) τα τρία τέκνα των Γιάννη και Ντενίζ Σαρατσένου (Νικολέττα, Σπύρος και Διονύσης), που και αυτά έχουν επιτυχημένες παρουσίες και ελπιδοφόρα ανοδική πορεία στο άθλημά τους. [Ειδική αναφορά περί των βραβεύσεων αυτών θα γίνει σε άλλη, αυτόνομη δημοσίευση.]




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: