e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Έτοιμοι για τα εόρτια της Πρωτοχρονιάς 2024 στην Παναγούλα Βανάτου


 
Είμαστε έτοιμοι στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για την αυριανή Πρωτοχρονιά 2024, κατά την οποίαν η Εκκλησία τιμά την Περιτομή του Χριστού και την πανεύφημη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. 

Αρχικά, στις 8 το πρωί, θα αρχίσει ο εόρτιος Όρθρος και ακολούθως θα τελεσθεί η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στη συνέχεια θα γίνει η Δοξολογία για το νέο Έτος 2024. Ακολούθως θα ευλογηθούν και διανεμηθούν παραδοσιακές ζακυνθινές Κουλούρες. Αυτός που θα του πέσει το "ηύρεμα", θα λάβει ειδικό δώρο

Στο πλαίσιο αυτό, θα απονεμηθεί - εκ μέρους του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Αληθώς", Τιμητική Διάκριση μετά χρυσού Σταυρού, στο Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα "Υακίνθη", με πρώτο και εξέχοντα τον ιδρυτή και δάσκαλό του κ. Νίκο Αρβανιτάκη, για την επί τρεις σχεδόν δεκαετίες συμβολή τους στα πολιτιστικά της δρώμενα της Ζακύνθου.

Όσοι φιλέορτοι, προσέλθετε, ώστε όλοι μαζί να συνεορτάσουμε και ν' ανταλλάξουμε ευχές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: