e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το Σάββατο προ της Χριστού Γεννήσεως, 23 Δεκεμβρίου 2023, μέλη της νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Στοκχόλμης «Εύξεινος Πόντος», συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ηλία Μανωηλίδη, έγιναν δεκτά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου τους υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας και προς τον οποίο έψαλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα.
        Ο Ποιμενάρχης κ. Κλεόπας, αφού ευχαρίστησε τους νέους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την ευγενική τους πρωτοβουλία, ευχήθηκε, όπως ο σαρκί νηπιάζων Κύριος, ευλογεί τα έργα του Συλλόγου, φωτίζει τα παιδιά μας και όπου κι αν βρισκόμεθα, να ομολογούμε το όνομα του τεχθέντος Κυρίου μας και να μην λησμονούμε τα έθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις ρίζες μας.
        Στο τέλος, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Σεβ. κ. Κλεόπας προσέφερε στους νέους γλυκίσματα των ημερών και τους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: