e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Αυστραλία: Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης

Για πρώτη φορά, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης, μαζί με άλλους τρεις τοπικούς ελληνικούς συλλόγους, διοργάνωσε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση την παραμονή της ελεύσεως του νέου έτους, στους χώρους του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, στο προάστιο Dianella της Πέρθης.

Πάνω από 400 άτομα έδωσαν το «παρών» στην υπαίθρια εκδήλωση «Under the Stars», συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού νέων οικογενειών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, αφού ευλόγησε το φαγητό, ευχήθηκε σε όλους, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, να είναι ευλογημένο το 2024.

Ο Θεοφιλέστατος στην έναρξη της βραδιάς καλωσόρισε θερμά όλους, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Σας καλωσορίζω όλους σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή που είναι το σπίτι σας».

Μόλις έφτασαν τα μεσάνυχτα και εισήλθε το 2024, οι καμπάνες της εκκλησίας άρχισαν να χτυπούν και όλοι άρχισαν να ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος. 

Όλη τη νύχτα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου παρέμεινε ανοιχτός, καθώς ο κόσμος είχε την ευκαιρία να μπει μέσα και να ανάψει ένα κερί.

Η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε επίσης λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου και η εφετινή τυχερή που κέρδισε το χρυσό νόμισμα των 100 δολαρίων από το Νομισματοκοπείο της Πέρθης, ήταν η Κυριακή Δημητρίου.

Συμπερασματικά, η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς σκοπός της ήταν να φέρει κοντά την τοπική ελληνική κοινότητα, υπό την αιγίδα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και να εορτάσει την άφιξη του 2024 με βαθιά χαρά και αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: