e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

"Τον νυμφώνα σου βλέπω...". Ψάλλει ο Δημήτρης Μπάσης




Στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 βρέθηκαν οι συντελεστές του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ στην Πάτμο, στο 9ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής. Εκείνο το βράδυ, στις δροσερές απλωταριές, έξω από το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, ο διάσημος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης έψαλε, εκτός των πολλών άλλων και το κατανυκτικό τροπάριο "Τον νυμφώνα σου βλέπω...", το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε ειδικά για τους διαδικτυακούς φίλους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα του Νυμφίου, που προτίθεται σ' ετούτη την ανάρτησή μας, είναι ιστορημένη το 1500, δια χειρός Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στο Μουσείο-Σκευοφυλάκιο της περιώνυμης Μονής Θεολόγου στην "ιερά νήσο" Πάτμο.

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Ἀέναη ἀγωνιώδης κραυγὴ μετανοίας: Λάμπρυνον μου τὴν στολὴν τῆς ψυχῆς! Κύριε τῶν δυνάμεων!