e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Κατάνυξη Δεκαπενταύγουστου στην Παναγούλα Μπανάτου






















Στο σημερινό φωτολεύκωμα αποτυπώνεται η ευλαβική προσέλευση του πλήθους των απανταχού Μπανατιωτών και των φίλων μας στον ναό της Παναγούλας μας, της Κυράς και Αφέντρας της Ενορίας μας.

Εορτάζοντας πάνδημα λοιπόν την σεπτή Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και τα 500 Χρόνια Ιστορίας του ναού μας, πλήθος προσκυνητών προσήλθαν από νωρίς το πρωί, τόσο στην επίσημη θεία Λειτουργία, όσο και στη θεία Ευχαριστία.

Όλοι, εξάλλου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εξαιρετικό έργο της μπαρόκ διακόσμησης του βορείου τοίχου του ναού από τον εικαστικό καλλιτέχνη κ. Διονύση Πάλμα, τον οποίον επαίνεσε ο Εφημέριός μας με τιμητική πλακέτα (βλ. 7η φωτό) για την αφοσίωσή του στο έργο, που από πέρυσι ανέλαβε να διεκπεραιώσει και ήδη παρέδωσε εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων!

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑ