e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Άρχισαν οι εορτές για τον Πολιούχο Ζακύνθου




Επί τη Μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα νησάκια των Στροφάδων στη Ζάκυνθο, που συνέβη το 1717, στις 11 ακριβώς σήμερα το πρωί έγιναν τα "Βγαρσίματα" του Αγίου, υπό τις κωδωνοκρουσίες, όχι μόνον της Μονής Του, αλλά και όλων των ναών της Ζακύνθου.
Οι Πατέρες της Μονής έβγαλαν ευλαβικά το σεπτό Σκήνωμα του Προστάτη και Πολιούχου μας από τη Λάρκακα και το εναπόθεσαν όρθιο ενώπιον της Αγίας Τραπέζης. Σύμφωνα με την τοπική Τάξη, εκεί θα παραμείνει έως σήμερα το απόγευμα, οπότε, πριν από την Ακολουθία του Εσπερινού, θα λιτανευθεί τρις εντός του Καθολικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: