e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Καμπανίσματα του Πρωτοκύριακου στην Κέρκυρα

Η εφετινή συμβολή του π. Δημητρίου Κοσκινά, καλού φίλου και ενίοτε ανταποκριτή μας, στην ενημέρωσή Σας από την Κέρκυρα και το παραδοσιακό σημερνό Πρωτοκύριακο, έγκειται στην αποτύπωση σε δύο χαρακτηριστικά βιντεάκια της αναγγελίας της νοεμβριάτικης εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος επί τη διασώσει των Κορφών από την Πανούκλα το 1673.




Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα χθες, ακούγεται το διπλοκάμπανο από το καμπαναρίο του Αγίου, που δηλοί την προετοιμασία για την Εορτή και ακριβώς στις 4 ακούγεται το χαρμόσυνο "Αλάρμα", που ανοίγει το Πρωτοκύριακο με τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Χαρήτε τα κι εσείς, συμμετέχοντας και προσευχόμενοι νοερά στη Χάρη Του!


Μείνετε συντονισμένοι στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ! Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη σημερνή Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: