e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτου Ζακύνθου, με την ευκαιρία των φημολογιών των τελευταίων ημερών

  Κείμενο, βίντεος, φωτογραφία: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Βαρυσήμαντη Συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ζακύνθου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία διαφόρων φημολογιών και ανώνυμων σχολίων, που τον εμπλέκουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις παράνομες δραστηριότητες σπείρας κακοποιών, που εξαρθρώνεται αυτό τον καιρό στο νησί μας.

Ο Μητροπολίτης μας, με σαφέστατο και κατηγορηματικό τρόπο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκάλεσε τον οποιονδήποτε έχει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του, να το καταθέσει επωνύμως στον Εισαγγελέα. Εξηγώντας μάλιστα όλη αυτή την ανώνυμη παραφιλολογία, την απέδωσε στα ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία σε κάθε περίπτωση εθίγοντο με τον δημόσιο λόγο του όλα αυτά τα χρόνια της αρχιερατείας του και που τώρα βρήκαν ευκαιρία να εκφρασθούν. Για μιαν ακόμη φορά υπογράμμισε πάντως την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από τον μητροπολιτικό θρόνο της γενέτειράς του την 1η Σεπτεμβρίου 2011, μη αποσυρόμενος όμως και από τα δημόσια πράγματα, προς όφελος πάντα του ταλαίπωρου νησιού μας.

Στην διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, κατά την διάρκεια της 17ετούς διακονίας του στη Ζάκυνθο, έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες των Ζακυνθινόπουλων, τα οποία βοηθήθηκαν στις σπουδές τους με υποτροφίες, που προήλθαν είτε από τα εντελώς προσωπικά έσοδά του, είτε από τα Κληροδοτήματα, στα οποία προεδρεύει και μέχρι την εποχή του ήταν ανενεργά και κοιμώμενα. Από τις σχετικές λίστες αντιγράφουμε:
α) Μεταξύ των ετών 1995 και 2010, σε 139 υποτρόφους τού Ευαγούς Ιδρύματος Χρυσόστομος Α΄ Δημητρίου, συντηρούμενου αποκλειστικά από τον Σεβ. Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄, δόθηκαν 397.860 ευρώ (ή 135.550.902 δραχμές).
β) Μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από τα Κληροδοτήματα Γεωργίου Στεφ. Παρπαρία, Διονυσίου Μιγγή και το Ίδρυμα Μητροπολίτου Παύλου Σοφού, σπούδασαν 275 υπότροφοι, με το ποσόν του 1.946.515 ευρώ (ή 663.177.160 δραχμές)!!!4 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Ὅλοι ὅσοι ἐνδόμυχα νοιώθουν ὅτι ἀποτελοῦν ἄχθος ἄρουρης ἐνοχλοῦνται ἀφάνταστα ἀπὸ τὴν παρουσία τοῦ Ἐπισκόπου μας καὶ ἐκτοξεύουν πρὸς αὐτὸν λίγο ἀπὸ ὅ,τι τοὺς περιβάλλει, λάσπη!
Ἐπίσκοπέ μας, σὲ εὐχαριστοῦμε ποὺ μᾶς ἀνέχεσαι, τὴν εὐχή σου! Ὑγίαινε!

spyros.pg@hotmail.com είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΊΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΕ, ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΟΝΟΜΑ & ΠΡΑΜΑ) ΧΑΡΙΤΙ ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΑΔΩΝ, ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ .

Πρωτ.ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΕΘΑ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κκ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ Β'ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΝ ΚΑΝΟΝΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ.ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗς ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ.Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗΝ ΤΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ,ΚΑΘΕ ΑΣΧΗΜΗ ΦΗΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!