e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης παύει την ευχετήρια αλληλογραφία



Με ανοικτή επιστολή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συγκεκριμένα "Πρός την Ιεραρχίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάθε άλλον, με τον οποίον διατηρούσα εόρτιο ή ονομαστήριο" -όπως χαρακτηριστικά γράφει, καταργεί την συνήθεια ανταλλαγής ευχών, η οποία εντέλει καταλήγει (λέμε εμείς) να γίνεται αυτοσκοπός, αποτελώντας χαμένο και ατελέσφορο κόπο. 

Στη συνέχεια εξηγεί το πώς και το γιατί ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος: 

«Κατά το μεγάλο διάστημα (62 έτη) της εκκλησιαστικής διακονίας μου προσπάθησα να εφαρμόσω την δεοντολογία της εν Χριστώ αγάπης δια της αλληλογραφίας.

Τώρα πλέον είναι αδύνατον να συνεχίσω, όπως θα επιθυμούσα. Οι λόγοι πολλοί. Βασικότερος, οι συχνές μετακινήσεις μου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Παράδειγμα φέτος, Θεού θέλοντος, στα ονομαστήρια μου θα είμαι στην Κίνα.

Έτσι έχω σταματήσει να στέλνω ευχές, για να μην λάβω και να μην απαντήσω. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος κοινωνίας είναι η ενώπιον του φρικτού Θυσιαστηρίου αναφορά πάντων των μισούντων και αγαπώντων ημάς, την οποίαν θα συνεχίσω να ασκώ υπέρ όλων Σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: