e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο μωσαϊκός χάρτης της Μάνταμπα στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου / The Madaba Mosaic Map [+ video]

  Ταξιδεύει και αποτυπώνει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας  
Σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, στη Madaba της Ιορδανίας
















Ο μωσαϊκός χάρτης της Μάνταμπα, που φωτογραφίσαμε σήμερα, ευρισκόμενοι στην Ιορδανία, αποτελεί μέρος του δαπέδου στον βυζαντινό ελληνορθόδοξο ναό εκκλησία Αγίου Γεωργίου στην Μάνταμπα της Ιορδανία, όπου προΐσταται ιερατικώς ο Αρχιμανδρίτης Ιννοκέντιος, ένας πανέξυπνος και πρωτοποριακός Κληρικός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

Ο Χάρτης αποτυπώνει τη Μέση Ανατολή και αποτελεί την παλαιότερη χαρτογραφική απεικόνιση των Αγίων Τόπων και ιδιαίτερα της Ιερουσαλήμ. Χρονολογείται στον 6ο μ.Χ. αιώνα. Περισσότερα όμως και ειδικότερα στοιχεία, μπορείτε να διαβάσετε στη Βικιπαίδεια, κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή να ακούσετε και να δείτε την ξενάγηση που μάς έκαναν σήμερα το πρωί επιτόπου, στο ανωτέρω βίντεο που αποτυπώσαμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: