e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTFA 2014 στο Βελιγράδι και συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο














Αφίχθηκε χθες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στο Βελιγράδι (Σερβία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για να λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTFA 2014 (27/2-2/3/2014). 

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο - Γραμματέα, τους κ.κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο και Βασίλειο Τζέρπο - Μέλη, και τον κ. Χρήστο Πετρέα - Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την Αντιπροσωπεία συνοδεύει η Ελληνίδα Τουριστική Επιχειρηματίας κ. Κατερίνα Μούσμπεχ, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταξιδιωτικού Γραφείου «MidEast», που αποτελεί έναν από τους συνεργαζόμενους με την Εκκλησία της Ελλάδος Τουριστικούς Οργανισμούς για το έτος 2014 και οικονομικό χορηγό της αποστολής. 

Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα στους Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο φιλοξενούνται οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες, δια του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, διαθέτουν ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Ιερών Προσκυνημάτων τους. 

Η Έκθεση αυτή, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα), αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις παγκοσμίως. 

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως, η Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Μακ. Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, ο οποίος και προσκάλεσε τα Μέλη της να παρακαθίσουν αμέσως μετά την συνάντηση στην πατριαρχική τράπεζα. Η Αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία, μετά και την πατριαρχική ευλογία, να έχει αύριο συνάντηση εργασίας με το αντίστοιχο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Σερβίας, προκειμένου να ετοιμάσει, εκτός των άλλων, και Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δύο αδελφών Εκκλησιών σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία και ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στις δύο χώρες. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγιναν συναντήσεις με τον κ. Γεώργιο Χατζηπέτρο, Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βελιγράδι, καθώς και με τουριστικούς επαγγελματίες - εκπροσώπους Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σερβίας για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού. 

Η Αντιπροσωπεία θα παραμείνει στο Βελιγράδι μέχρι και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, ημέρα λήξεως της Διεθνούς Εκθέσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: