e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Κατερίνα Δεμέτη για το "Αληθώς" στο "Blue" της Aegean Airlines



Η φίλη Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγος και διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, παρουσιάζει στιγμές της Ζακύνθου στο περιοδικό BLUE, δηλαδή στο inflight magazine της AEGEAN AIRLINES (Άνοιξη 2014, τεύχος 48). 

Αξιοπρόσεκτα όσα αναφέρει και μάλιστα λαμβάνουν άλλη διάσταση, πρώτον διότι τις προτάσεις κάνει ένας άνθρωπος του Πολιτισμού και, δεύτερον, διότι θα το δουν πλείστες όσες χιλιάδες ταξιδιωτών. Είναι γνωστό ότι κατά τα αεροπορικά ταξίδια, τα περιοδικά διαβάζονται συνήθως επισταμένως, επηρεάζοντας θετικά τους αναγνώστες - ταξιδευτές! 

Μετά χαράς διαπιστώσαμε ότι στη σελίδα 172, η Κατερίνα Δεμέτη προτείνει ως εποικοδομητική επιλογή-δράση της σύγχρονης Ζακύνθου το Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς". Μέσα σε λίγες λέξεις τα λέει όλα και μας σκλαβώνει με την αγάπη της! Αφού την ευχαριστήσουμε για την τιμή και την προτίμηση, αντιγράφουμε εδώ το σχετικό απόσπασμα:

"Από χωριά θα επέλεγα το Μπανάτο, γιατί μέσα στην εκκλησία της Παναγούλας λειτουργεί το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΑΛΗΘΩΣ, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μουσικοφιλολογικές βραδιές με πληθώρα θεμάτων σχετικά με τις τέχνες, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τη θεολογία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: