e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στην Πολωνία

Στην Πολωνία μετέβη μετά το Πάσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου επισκέφθηκε υπό την ιδιότητά του αυτή την εκεί τοπική Εκκλησία.
            Κατά την εκεί παραμονή του, ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενείας από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και άλλους εκκλησιαστικούς και κρατικούς φορείς και παράγοντες.            
            Ο Σεβ. κ. Δωδώνης είχε επίσης συνάντηση συνεργασίας με τον Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπιαλίστοκ και Γδανσκ κ. Ιάκωβο, με τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκαν από κοινού και συναντήθηκαν με τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Μπιάλιστοκ.
            Ο Σεβ. επέδωσε προς εξέταση και τελική έγκριση στην Εκκλησία της Πολωνίας σχέδιο Συμφώνου Συνεργασίας για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Πολωνίας, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί κατά το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: