e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ολόκληρη η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη (5.4.1987 / video)

 Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 5 Απριλίου 1987, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου 




Εκτός από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη και τον χειροτονούμενο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, σε εκείνη την θεία Λειτουργία της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών και υπό την σκιά του "διωγμού" Τρίτση, συμμετέχουν ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης (Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Ζακύνθου), ο τότε Διάκονος Χρήστος Μαρούδας (Πρωτοπρεσβύτερος σήμερα και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου) και ο τότε Διάκονος Γεώργιος Κωστής (Πρωτοπρεσβύτερος σήμερα και προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός που διακονεί στο ιερό Βήμα, κρατά την λαμπάδα και το θυμιατό, φορώντας γαλανό στιχάρι, είναι ο σημερινός Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης Τσαφταρίδης, ο οποίος εργαζόταν ως νεωκόρος (νόντσολος, επί το ζακυνθινότερον) του εν λόγω περιώνυμου Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες και τον χειροτονητήριο λόγο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, δείτε και διαβάστε σε παλαιότερη ανάρτησή μας ΕΔΩ!

14 σχόλια:

π. Εμμανουήλ Χριστοφόρου είπε...

Πάντα ΑΞΙΟΣ να είστε και ο Δίκαιος Κριτής να κατατάξει μετά των Αγίων τον μακαριστό πρώην Αττικής!

Ανώνυμος είπε...

Παντα ΑΞΙΟΣ των ΦΡΙΚΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

P. Kapodistrias είπε...

Ευχαριστώ, επίσης, π. Εμμανουήλ!

π. Βενέδικτος Παπαδόπουλος είπε...

Περισσότερες φωτογραφίες να δούμε! Το βίντεο θέλει χρόνο..

Tassos Spiliotopoulos είπε...

Παρατήρησα στο βίντεο ότι δεν ακούστηκαν οι ευχές των αμφίων και ότι φορούσατε το στιχάριο του διακόνου κατά τη διάρκεια της τελετουργίας, ενώ συνήθως στη χειροτονία ιερέως ο χειροτονούμενος φοράει το στιχάριο του ιερέα.

P. Kapodistrias είπε...

Εμ, π. Βενέδικτε, θέλουμε το χρόνο μας. Έτσι, όπως-όπως θα μας προσπεράσετε;;; Αν πάταγες το λινκ, θα έβλεπες ότι σε παραπέμπει σε παλιότερη ανάρτηση με φωτογραφίες.

P. Kapodistrias είπε...

Τάσο, ό,τι είδες, είδες. Αυτά συνέβαιναν τότε εν Ζακύνθω!

π. Σεραφείμ Δημητρίου είπε...

Και αυτά ήταν τα σωστά. τα σήμερα γνωριζόμενα αρέσουν αλλά δεν προβλέπονται και ακόμα πετραχήλι γινόταν το οράριο την ώρα της χειροτονίας. το θεατράλε της ενδύσεως κατά τα σημερινά είναι άλλωστε μετά την ουσία. στο δε Φανάρι γίνεται εντός του αγίου βήματος και ταχύτατα χωρίς πολλές επαναλήψεις του άξιος. Να ζουν και να μνημονεύουν τον μακαριστό χειροτονητή τους πάντες.
Ευχαριστίες στον παρουσιαστή των χειροτονιών π. Παναγιώτη και για την συνέντευξη Δωδώνης.

P. Kapodistrias είπε...

Ευχαριστώ για την παρέμβαση π. Σεραφείμ, αλλά και για τον λόγο τον καλό!

Αλέξης Ρένεσης είπε...

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ!

P. Kapodistrias είπε...

Ευχαριστώ θερμότατα!

Betty Zarkadi είπε...

Συγκλονιστικές στιγμές...πρόσωπα που έχουν φύγει...πρόσωπα γνώριμα που τα μεγάλωσε ο χρόνος..πάντως εσάς πάτερ δεν σας άγγιξε καθόλου!!!

P. Kapodistrias είπε...

Μπέτυ, ναι, έτσι είναι, πλην του τελευταίου, εννοείται! Ουδείς άντεξε στο χρόνο που μας καταλύει διαπαντός!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει π. Παναγιώτη ότι ενώ οι ψάλτες ψέλνουν όπως ψέλνετε εσείς στη Ζάκυνθο, ενώ ο μακαριστός Παντελεήμων βυζαντινά. Ο Θεός να τον αναπαύσει.