e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Αμμάν της Ιορδανίας | عيد القديس نكتاريوس

Αμμάν, 8/21 Νοεμβρίου 2014, Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής, λειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου 


القداس الأحتفالي بعيد القديس نكتاريوس صباح يوم الجمعة 21 تشرين الثاني 2014 ( 8 تشرين الثاني شرقي ) في كنيسة دخول السيد إلى الهيكل للروم الأرثوذكس - الصويفية

عمان - الأردن










































Με λαμπρότητα τιμήθηκε κι εφέτος ο Άγιος Νεκτάριος στο Αμμάν της Ιορδανίας, αφού το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Οίκο είναι αφιερωμένο σ’ Εκείνον. Την παραμονή τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (λόγω πλήθους των προσκυνητών) πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου. Στο  τέλος της Ακολουθίας κλήρος και λαός έψαλλαν συγκινημένοι τα εγκώμια  του εορταζόμενου Αγίου ενώπιον του ιερού Επιταφίου του, ενώ τελέσθηκε και Αρτοκλασία.


Την κυριώνυμο τελέσθηκε στον αυτό Ναό και με κάθε λαμπρότητα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία επί του Επιταφίου, ενώ πάντες στο τέλος μυρώθηκαν με λάδι από το καντήλι του Αγίου που βρίσκεται στο Ιερό Μνήμα του στην Αίγινα. Στο τέλος της εορτής με λόγια λιτά ο Σεβ. κ. Βενέδικτος ευχαρίστησε το φιλάγιο εκκλησίασμα και  ευχήθηκε όλως ιδιαίτερα στον τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο, πολύ καλό συνεργάτη του στο πνευματικό και διοικητικό τομέα της εκκλησιαστικής του κοινότητας. Μετέφερε δε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου όλων Κου κου Θεοφίλου Γ΄, ο οποίος συμπλήρωσε με την χάρη του Θεού εννέα χρόνια στο πηδάλιο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: