e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Αγκερυκό Ζακύνθου

Απόγευμα Τετάρτης, 4 Μαρτίου 2015, στον Ενοριακό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης 
Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Κλαυδιανός 




























































Το Νυχθημερόν απόψε εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, στον Αγκερυκό Ζακύνθου, όπου τελέστηκε απογευματινή θεία Προηγιασμένη Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, με συλλειτουργό τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Μεγάλο Οικονόμο Νικόλαο Βόσσο, ο οποίος -σημειωτέον- είναι και γόνος της κωμόπολης. [Παρενθετικά θυμίζουμε ότι ο Αγκερυκός είναι ο γενέθλιος τόπος και του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου]. 

Εκκλησιάστηκαν ευάριθμοι ενορίτες, ενώ οι περισσότεροι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πιστούς, ανέφερε ότι τότε και μόνον τότε τελείται Προηγιασμένη Λειτουργία, όταν υπάρχει η χρεία της θείας Κοινωνίας από τους Χριστιανούς μας, ούτως ώστε να δικαιώνεται ο σκοπός ιδρύσεως τής εν λόγω Λειτουργίας. Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι σκοπός και στόχος της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη συνάρτηση με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μια σχέση αναπνοής και αναγκαιότητας, ώστε να οδηγηθούμε μαζί Του από το Πάθος στην Ανάσταση και από εκεί στα Έσχατα! Τέλος συνεχάρη τον π. Νικόλαο για την ανάληψη της εφημερίας της γενέτειράς του, μεταφέροντας την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου και τις ευχές όλων για πρόοδο του ίδιου και της Ενορίας από κορυφή σε κορυφή

Στην απόλυση έλαβε τον λόγο ο π. Νικόλαος, ο οποίος, με λόγους θερμούς και από καρδιάς ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη για την αρχαία, αδιατάρακτη και διαρκούσα φιλία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: