e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο Ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς και η Οικογένειά του ευχαριστούν...


Εκφράζουμε από τα βάθη της ψυχής μας την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στους φορείς και στις χιλιάδες κόσμου που με πρόδηλο σπαραγμό καρδιάς συμπαραστέκονται στην ανείπωτη οδύνη μας.

Η θεόπνευστη πορεία του αδελφού μας άρχισε με την πατρική καθοδήγηση του αείμνηστου πατέρα Ευάγγελου Χιόνη, του οποίου η οικογένεια τού συμπαραστάθηκε και τού προσέφερε καταφύγιο μέχρι το τέλος της ζωής του. Σε αυτή την οικογένεια εκφράζουμε τις παντοτινές ευχαριστίες μας.

Ευχόμαστε όλοι μας να σκύψουμε ευλαβικά στο αφανές αλλά μεγαλειώδες έργο του Γεράσιμου και να παραδειγματιστούμε από αυτό. Να κατανοήσουμε ότι η προσωπική ευτυχία ολοκληρώνεται μόνο διά μέσω της κοινωνικής προσφοράς και ότι στον τελικό απολογισμό ζωής το κύριο κριτήριο είναι η αγάπη.

Θανάσης και Ρεγγίνα Φωκά 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Ποιος είναι ο όμως ο Αθανάσιος Φωκάς, αδελφός του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Γερασίμου;;; Δεν είναι τυχαίος, αλλά καύχημα της Ελλάδας στο εξωτερικό, θεωρούμενος ως ο μεγαλύτερος Έλληνας Μαθηματικός μετά τον Καραθεοδωρή! 

Σύμφωνα με στοιχεία που αντλούμε από τη Βικιπαίδειαείναι Μαθηματικός και Πανεπιστημιακός. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας και είναι γιος του Σπύρου Φωκά και της Αναστασίας Λαγγούση. Σπούδασε Αεροναυπηγική στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου και Ιατρική στο Μαϊάμι (1986). Το 1979 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας. 

Το 1986 εξελέγη Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Clarkson, το 1996 ανέλαβε την έδρα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Imperial College και το 2002 την έδρα Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Cambridge. 

Έχει τιμηθεί πλείστες φορές για το επιστημονικό του έργο. Το 1983 τιμήθηκε με το Βραβείο "J.W. Graham Research Prize", της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το 2000 με το «Naylor» της Μαθηματικής Εταιρείας του Λονδίνου, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία παγκοσμίως, το 2005 με τον Σταυρό Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ το 2006 με το Αριστείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το 2005 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Κάθε χρόνο στο πανεπιστήμιο Κλάρκσον πραγματοποιούνται διαλέξεις με τίτλο: «The Fokas Distinguished Lecture Series». Είναι μέλος σε πολλές επιτροπές, επίτιμος διδάκτωρ σε πολλά πανεπιστήμια, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: