e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο π. Διονύσιος Τσουκαλάς νέος Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου

Με δεδομένο την χηρεύουσα εφημεριακή θέση του Μητροπολικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου, μετά την πρόσφατη εκδημία προς Κύριον του Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτη Σπουργίτη, η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου δια του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, μερίμνησε ώστε με τον καλύτερο τρόπο να πληρωθεί το δυσαναπλήρωτο κενό της ευθυνοφόρας θέσης Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού, όπου -ως γνωστόν- εξελίσσεται κατά κύριο λόγο ο ετήσιος κύκλος της παραδοσιακής λατρευτικής ζωής των Ζακυνθίων. 

Έτσι, μετετέθη ήδη από τον Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, ο μέχρι τούδε Εφημέριος του Ναού Οικονόμος Διονύσιος Τσουκαλάς

Ο π. Διονύσιος Τσουκαλάς γεννήθηκε το 1979, κατάγεται από το ορεινό χωριό Άνω Βολίμα (όπου μόνιμα ζει) και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 2008 και Πρεσβύτερος το 2009 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου (νυν Δωδώνης) κ. Χρυσόστομο. Κατ' αρχήν εφημέρευσε στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου, στη συνέχεια επί διετία στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την τελευταία τριετία στον Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, επιδεικνύοντας ιεραποστολική ζέση και δραστηριότητα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ διακρίνεται και για την καλλιφωνία του. 

Ευχόμαστε να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο του κεκοιμημένου π. Παναγιώτη Σπουργίτου, πολυφίλητου και πολύκλαυστου προεΕφημερίου "τση Πισκοπής" (όπως οι Ζακυνθινοί ονομάζουν τον Μητροπολιτικό Ναό), μάλιστα σε καιρό και τόπο όχι εύκολους!

π. Π. Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: