e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η "Υακίνθη" έκοψε απόψε τη χριστουγεννιάτικη Κουλούρα της [φωτογραφίες + 6 videos]


























Μέσα σε εορταστικό και χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε (βράδυ Κυριακής, 27ης Δεκεμβρίου 2015), στο ανώι του Γυμνασίου Βανάτου - έδρα του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος "Υακίνθη", το κόψιμο της Χριστουγεννιάτικης Κουλούρας του. 

Ο ιδρυτής και άξιος Πρόεδρος της "Υακίνθης" κ. Νίκος Αρβανιτάκης, αφού ακολούθησε το  παραδοσιακό τυπικό (σταυρώνοντας την Κουλούρα πάνω από φωτιά και ρίχνοντας κρασί και λάδι), κάλεσε τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια να κάνει την διανομή των κομματιών. Εκείνος, επαινώντας την υπερπροσπάθεια δεκαετιών του άοκνου ιδρυτή της "Υακίνθης", παρομοίασε το Συγκρότημα με κυψέλη, όπου παράγεται το μέλι του Πολιτισμού της νεότερης Ζακύνθου, σε μιαν εποχή μάλιστα όπου κυριαρχεί η ανεστιότητα και η κακομοιριά σε όλα τα επίπεδα του κοινοτικού βίου. 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στα παιδιά και τους γονείς τους ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θοδωρής Καμπίτσης και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, εκθειάζοντας και οι δύο την πολυετή προσφορά της "Υακίνθης" στα πολιτιστικά δρώμενα της Ζακύνθου. 

Μετά ακολούθησε σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Παρουσίασαν χορούς παιδιά όλων των επιπέδων σπουδών, ενώ έπαιζε ζωντανή μουσική μουσικό σχήμα υπό τον συνθέτη Τιμόθεο Αρβανιτάκη. Ολόκληρο το εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάζουμε ακολούθως σε έξι βιντεάκια:














Δεν υπάρχουν σχόλια: