e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δ΄ Χαιρετισμοί 2016 στην Παναγούλα Μπανάτου [+ ενδεικτικό video]


Βράδυ Παρασκευής, 8ης Απριλίου 2016 στον απαστράπτοντα Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, για την δ΄ στάση των Χαιρετισμών προς την Θεομήτορα. Η περίπυστη εικόνα της Παναγίας ήταν στολισμένη με ευώδη άνθη του Απριλίου, ενώ αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν, για να χαιρετίσουν για μια ακόμα φορά την κυρά Παναγία. 
          Απόψε ιδιαίτερα φιλοξενήθηκε η εικοσαμελής γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου To Όνειρο του Παιδιού, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε ορισμένα ψάλματα της βραδιάς. Οι κυρίες Χορωδοί ήταν ενθουσιώδεις και ευελπιστούμε στο μέλλον να αριστεύσουν. 
          Από πλευράς ιερέων τη δ΄ στάση απέδωσαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διάκονος του Ναού π. Ιωάννης Ρένεσης. Τον Κανόνα και τα λοιπά ψάλματα απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Ναού κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας (ο και μαέστρος της γυναικείας χορωδίας), Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και οι αφοσιωμένοι βοηθοί τους. 
          Ο Εφημέριος ομίλησε συνοπτικά για τον πρεσβευτικό ρόλο της Παναγίας και για το ότι ακόμη και η σιωπή της είναι ομιλητική, όπως ομιλητική και παρηγορητική και στηρικτική είναι συνήθως η σιωπή της μάνας ενός εκάστου από εμάς. 
          Ακολούθησε μικρό κέρασμα προς τις φιλοξενούμενες Κυρίες, που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.





















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: