e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πανηγυρικός Εσπερινός στο χωριό Φιολίτης Ζακύνθου για τον Άι Νικόλα τον Περαστό


Εσπέρας 9ης Μαΐου 2016, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Φιολίτη Ζακύνθου, με την ευκαιρία της εορτής της Παρόδου του Αγίου Νικολάου από τη Ζάκυνθο το 1087, τότε που μετατέθηκε το τίμιο Λείψανό Του από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας. 
          Του Εσπερινού και της μικρής λιτής του αποτμήματος Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου προέστη ο Καθηγούμενος της Μονής Προδρόμου Λαγκάδας Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, παραβρέθηκαν ευάριθμοι ιερείς και διάκονοι, ενώ ομίλησε επίκαιρα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Όλα ήταν κατά τάξιν, με τον μόχθο του ευγενικού και αγαθού Εφημερίου π. Ιωάννη Βλαχιώτη. Ακολούθησαν πλούσια παραδοσιακά κεράσματα στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλαυδιανός


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: