e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Συνοδική αντιπροσωπεία της εν Κρήτη Εκκλησίας στο Φανάρι για την χειροτονία του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου


Στο Φανάρι βρέθηκε, μετά από απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Συνοδική αντιπροσωπεία της, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, και τους Αρχιμανδρίτες Κύριλλο Διαμαντάκη, Αρχιγραμματέα και Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα, για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, την περασμένη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία, η οποία έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξέφρασε τη χαρά της Εκκλησίας της Κρήτης για την πλήρωση του ιστορικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, μετά από 94 χρόνια και ευχήθηκε στο νέο Αρχιερέα του Οικουμενικού Θρόνου καλλίκαρπη και μακρά Αρχιερατεία.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Συνοδικής Αντιπροσωπείας και, παράλληλα, διατύπωσε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση στη Μεγαλόνησο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: