e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Εν μέσω πλημμυρισμένου από βροχοπτώσεις Μπανάτου τιμήσαμε τον Άγιο Φιλούμενο


Η Κυριακή, 27η Νοεμβρίου 2016, είναι μια ιδιαίτατα δύσκολη μέρα για τη Ζάκυνθο και για την περιοχή του Μπανάτου, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των συνεπακόλουθων πλημμυρών, οι οποίες -δυστυχώς- οδήγησαν στον πνιγμό ένα νέο άνθρωπο... 
          Έτσι ελάχιστοι Ενορίτες μας κατόρθωσαν να φτάσουν το πρωί στον Ναό της Φανερωμένης μας για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τιμήθηκε προεορτίως η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου. Ακόμη και ο ιερέας με μεγάλη δυσκολία έφτασε στην εκκλησία. 
          Οι λιγοστοί, λοιπόν, Ενορίτες μας ένωσαν τις προσευχές τους προς τον τιμώμενο νέο Άγιο, προσκύνησαν την μόλις ιστορηθείσα Εικόνα του (δια χειρός του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου), μετέλαβαν της Αρτοκλασίας και άκουσαν τον θεολόγο Διονύσιο Πομόνη ομιλούντα από άμβωνος για τον βίο και το φρικτό μαρτύριο διά Χριστόν του Κυπρίου Ιερομονάχου Φιλουμένου, παρά το Φρέαρ του Ιακώβ στους Αγίους Τόπους. 
          Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τόσο τους διάφορους Ενορίτες που κάλυψαν οικονομικά την δαπάνη αγιογράφησης του Εικονίσματος, όσο και τον π. Ιωάννη Ρένεση, που προσέφερε προ μηνών (όντας ακόμη Διάκονος εν Βανάτω) την λειψανοθήκη για το απότμημα του τιμίου Δέρματος του Αγίου, το Οποίο θησαυρίζεται στον Ναό μας.
          Ακολούθησε κέρασμα στο παρακείμενο πατρικό σπίτι του Εφημερίου. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]








































Δεν υπάρχουν σχόλια: