e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Έφηβος Βουλευτής Ζακύνθου αναδείχτηκε ο Μπανατιώτης Διονύσης Λ. Μούσουρας

Συντάκτης κειμένου: Βασίλης Μούτσιος | Εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 4.5.2017


Μην ανησυχείτε αφού δεν πρόκειται ούτε για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή του νησιού από το αξίωμά του, ούτε για την υποψηφιότητα κάποιου νέου προσώπου ενόψει των επόμενων Βουλευτικών εκλογών.

Αντιθέτως αναφερόμαστε στο μαθητή της Β΄ Τάξης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ζακύνθου, Διονύση Μούσουρα που θα εκπροσωπήσει τη Ζάκυνθο στην ΚΒ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων η οποία θα πραγματοποιηθεί, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, του Πρωθυπουργού, Υπουργών και αξιωματούχων.

Πρόκειται για τον εικοστό πρώτο “Βουλευτής” μας, από το 1996, οπότε άρχισε να ισχύει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Βουλής. Η επιλογή του έγινε μετά από προετοιμασία ενός μηνός, σε διαγωνισμό που ηλεκτρονικά έπρεπε να καταθέσουν εργασίες με άξονα το ρόλο του ενεργού πολίτη και τη συλλογική δράση.

“…οι μεγάλοι στο σκαμνί”

“Έκπληξη και τιμή ήταν τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσα όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσω τη Ζάκυνθο στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία που σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη. Ωστόσο, ελπίζω οι κυβερνώντες να λάβουν υπόψη τα όσα αποφασίσουμε και να μην υποτιμήσουν τις ιδέες και τα όνειρά μας”, ήταν η δήλωση – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες που έκανε στην εφημερίδα μας ο Δ. Μούσουρας.

Ερωτηθείς για το που θα εστιάσει, ξεκαθάρισε πως θα αναδείξει τα φλέγοντα ζητήματα όπως σκουπίδια, νοσοκομείο, ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα κλπ. και πρόσθεσε “θα βάλω τα δυνατά μου να σταθώ επάξια στην αποστολή μου. Να κάνω περήφανους τους συμπολίτες μου, την οικογένεια μου, τους συμμαθητές και το σχολείο μου. Το νησί χρειάζεται τη συμβολή των νέων, χωρίς την ενεργοποίηση μας στα κοινά και την πολιτική δεν θα καταφέρουμε ποτέ να λύσουμε τα προβλήματα μας. Πιστεύω θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής, πολύ ενδιαφέρουσα, πολύ εποικοδομητική. Θα κάνω μια λυσσαλέα προσπάθεια να αποδείξω ότι οι νέοι είναι παρόντες, ανθιστάμενοι στην απάθεια των μεγαλύτερων, εκφράζοντας τις απόψεις τους για την σημερινή έκρυθμη πλέον κατάσταση στο νησί”.

Εμείς, τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε να γίνουν όλα τα όνειρά του πραγματικότητα, γιατί το αξίζει, όπως και τους γονείς και εκπαιδευτικούς του, γιατί βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του και στηρίζουν κάθε του προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: