Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Νυχθημερόν παρόντες στο "Νυχθημερόν"!

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου στα εγκαίνια του Αμφιθεάτρου "Γεράσιμος Δ. Αρσένης" ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Κεφαλληνία, 4.8.2017)Οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄  παραβρέθηκαν απόψε (4.8.2017) στην Κεφαλονιά και μάλσιτα στον επίσημο εγκαινιασμό του Αμφιθεάτρου Γεράσιμος Δ. Αρσένης, τιμώντας έτσι έναν εξαίρετο Επτανήσιο, Πολιτικό και Άνθρωπο. Τους δύο Μητροπολίτες συνόδευε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, τον δε Αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, άρχοντες της Περιφέρειας και επιστημονικοί παράγοντες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

[Φωτορεπορτάζ: π. Σεραφείμ Κονίδης]

Αρχιερατικό προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας


Σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ πραγματοποίησαν ταξίδι στην γειτονική Κεφαλληνία, το οποίο πρωτίστως συμπεριέλαβε προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γερασίμου, στο οροπέδιο των Ομαλών. Ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος τούς δέχτηκε με πολλή χαρά και αγάπη, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα κλήρου και λαού του νησιού. Πραγματοποιήθηκε Δέηση ενώπιον του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου και στη συνέχεια εψάλησαν Τρισάγια στους νωπούς τάφους των μακαριστών Μητροπολιτών Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος και Γερασίμου. Ως γνωστόν και οι δύο Μητροπολίτες της Ζακύνθου είχαν δεσμούς φιλίας και συναντίληψης με τον αλησμόνητο Μητροπολίτη Γεράσιμο Φωκά ιδιαίτερα, η δε πρόωρη έξοδός του από την επίγεια ζωή, πολύ τους έθλιψε. 
[Φωτο-ανταπόκριση για το Νυχθημερόν: π. Σεραφείμ Κονίδης]