e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός για την Υπαπαντή του Κυρίου στον Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου


Απόγευμα Πέμπτης, 1ης Φεβρουαρίου 2018, στον Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, όπου τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου. Του εορτίου Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄
     Την επίκαιρη ομιλία -αναθέσει Μητροπολίτου- έκανε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, προσεγγίζοντας ερμηνευτικά το του Συμεώνος προφητικό λόγιο "Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον", τόνισε καταλήγοντας: "[...] Ο αυθεντικός λόγος του Ιησού, ως αλογόκριτος εκκλησιαστικός λόγος ευθύτητας και υγείας, αποτελεί το νυστέρι, που ιαματικά θα επέμβει στην διαρκούσα ολοένα ασθένεια της ζωής μας. Κατά συνέπειαν, πλάι στον μειλίχιο Χριστούλη των ανώδυνων εικονοστασίων, υπάρχει πάντα, επίτηδες παραθεωρημένος απ’ τον κόσμο, ο ριζοσπάστης Ιησούς της σώζουσας Εκκλησίας. Και όταν μιλάμε για Εκκλησία, εννοούμε την έκφραση της Αλήθειας των ορατών και των αοράτων, του Χθες, του Σήμερα και του μέλλοντος αιώνος στο θεανθρώπινο Σώμα της Θείας Ευχαριστίας, απ’ όπου η όλη ανθρωπότητα μεταλαμβάνει Ζωής, τώρα και πάντα, νικώντας και πατάσσοντας τον κάθε λογής θάνατο. [...]"
     Την ευθύνη της όλης ετοιμασίας της εορτής και της ευπρέπειας του Ναού, απόψε και αύριο, έχουν ο άξιος Εφημέριος της Ενορίας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, με τους αφοσιωμένους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και τους λαϊκούς συνεργάτες του. 
[Φωτορεπορτάζ: Διονύσιος Ζαφειρόπουλος, θεολόγος]


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: