e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Η απόφαση για τονΤόμο της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας αναβλήθηκε, μεταδίδουν ΜΜΕ της Ουκρανίας


Το θέμα της χορήγησης της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία έχει αναβληθεί, μετέδιδαν τις πρώτες πρωινές ώρες τα ΜΜΕ της Ουκρανίας, Αυτό αναφέρθηκε από τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο (Καρδαμάκη), σε συνομιλία με το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων ΚΝΑ στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρουν οι DW. 

Σύμφωνα με τον Ιεράρχη αυτόν, κατά τις εργασίες της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφασίστηκε να αναβληθεί η απόφαση να χορηγηθεί Τόμος στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση του Φαναρίου θα εγκριθεί μόνον όταν έρθει η «κατάλληλη στιγμή». "Δεν θα προτιμούσαμε να δημιουργήσουμε νέα προβλήματα, αλλά, με το θέλημα του Θεού, θα κάνουμε τα πάντα ειρηνικά", δήλωσε ο Μητροπολίτης. 

Θυμίζουμε ότι η επόμενη συνάντηση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018. 

[Ρεπορτάζ: π. Π. Κ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: