e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ντρέπεται να χρησιμοποιεί παιδιά της Ουκρανίας για προπαγάνδα


[Επιμέλεια κειμένου: π. Παν. Καποδίστριας]

Ένα σκάνδαλο με παιδιά από την Ουκρανία παρουσιάζεται στο ιστολόγιο του Alexis Golobutsky, Ουκρανού πολιτικού επιστήμονα, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ. Στο τέλος του πέμπτου χρόνου του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, παιδιά από την αμυνόμενη χώρα πραγματοποιούν «εκπαιδευτική ξενάγηση» στην επιτιθέμενη χώρα και μάλιστα υπό τους ρυθμούς ρωσικού ποπ, χορούς και τραγούδια. Παιδιά, όπως διαρρέεται από τη Ρωσία, «προσκυνητές από την Ουκρανία.»

Το Interfax αναφέρει ότι Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, στις 7 Νοεμβρίου, "συναντήθηκε με παιδιά της Ουκρανίας που πραγματοποιούν ένα ταξίδι προσκυνήματος στη Ρωσία. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον επικεφαλής της ρωσικής εκκλησίας, οι νέοι Ουκρανοί παρέδωσαν δώρο και επίσης επιδόθηκαν σε λαϊκούς χορούς και τραγούδια".

"Σκεφτείτε το", γράφει ο ιστολόγος, "στο τέλος του πέμπτου έτους του πολέμου, της Ουκρανίας παιδιά ψυχαγωγούνται με ρωσο-pop και dance κομμάτια - κοντά στον ίδιο ιερωμένο, ο οποίος ευλόγησε την δολοφονία των γονιών τους!"

"Είναι εξωφρενικό και βρώμικο, είναι απλά απαράδεκτο [...]. Ποιος απελευθέρωσε αυτά τα παιδιά πέρα ​​από τα σύνορα στον επιτιθέμενο; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη ζωή και την υγεία τους, ώστε να μην τα κρατήσουν ομήρους; Για όποιον έχει υπογράψει τις άδειες, ο οποίος θα φέρει την ευθύνη γι' αυτό ... δεν είναι ούτε αμέλεια, είναι σαφής δολιοφθορά [...] κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών.

Ακόμη και αν πρόκειται για παιδιά από τα κατεχόμενα εδάφη - αυτός είναι λόγος για τις καταγγελίες σε διεθνείς οργανισμούς. Χρησιμοποιούνται στον πόλεμο, ακόμη και ιδεολογικά, τα παιδιά είναι από μια χώρα κυνισμού και πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά".

Σημειωτέον ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης με αυτά τα παιδιά ο Κύριλλος τους μίλησε -άκουσον, άκουσον!!!- για τις εξελίξεις στην ουκρανική εκκλησία και ότι πρόκειται για «μηχανορραφίες του διαβόλου» και ότι «ο εχθρός της ανθρώπινης υπόστασης βλάπτει την ενότητα της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: