e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο








Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρία Γιοβάνοβιτς συνάντησε  Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτη Επιφάνιο στο εν Κιέβω Μοναστήρι Vydubychi.

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις προσπάθειές της να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία στον κόσμο, και στη συνέχεια - με την υποστήριξη του δικαίου στην Ουκρανία να αποκτήσει Ορθόδοξη Εκκλησία ανεξάρτητη, σύμφωνα με τη δική της επιλογή. Επίσης, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια  που έλαβε νωρίτερα και μίλησε για τα πρώτα βήματά του ως Προκαθημένου.

Τα μέρη αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις πρακτικές πτυχές της δημιουργίας μιας ενιαίας τοπικής εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: